Pepsi og Ronja

Pepsi og Ronja
Tatt desember 2013

25.12.13

Julaften og 1.juledag 2013

Julaften i år ble feiret på Tjelta hos min (Bertha) bror Ove med familie: Elise, Lene og Stine + hunden Baijas. Bertha sin andre bror Sven var her også. Tradisjon tro var det Pinnekjøtt til middag med Riskrem til dessert. Ove fikk mandelen i Riskremen og fikk mandelgaven som var en fin nisse!
Ronja og Pepsi var i bilen mens vi spiste men kom inn etterpå. 
Litt senere kom en nisse på besøk. Han hadde med noen gaver til alle. Etterpå delte vi ut alle gavene under juletreet før julegaveåpningen begynte. På rundgang åpnet vi en og en gave slik at vi så hva alle fikk. Mange flotte gaver og både Kjetil, Pepsi, Ronja og jeg var godt fornøyd med gavene.
Pepsi og Ronja fikk leker, hundegodt og tyggeting og Pepsifikk nye dekken. Kjetil fikk bl.a ny DAB radio, lue, hansker, fleesjakke, kopp og kalender med bilder av Ronja og Pepsi, strømper, Donald og Fantomet, fiskekroker til sjøauren. Jeg fikk bl.a Værstasjon, termos, fleesjakke, fleesbukse, ullundertøy, dusjsåper, ryggsekk m/krakk, lysestaker, sjokolade, kjøkkenhåndklær, kaffekopp, pannebånd, raggsokker, 2 små flasker Ünderberger, ølglass, snapseglass, lys, servietter. Vi fikk også noen gaver sammen: Stretchlaken, håndklær, lys, lysestaker, skjærebrett, brødkurver, 
Etter at gaver var pakket opp var det kaker og kaffe. Reiste hjem ca i 23 tiden. Slappet av foran tv en stund med litt godt i glasset.
1. Juledag sto vi ikke opp før ca kl.9.30. Opphold når vi var ute på morgentur men ikke lenge etter kom "drittværet" med regn og vind. 
Dagen gikk til å få på plass gaver og lese bruksanvisninger på DAB radio og Værstasjon, surfe litt på nettet, se litt på tv og klargjøre 1. Juledagsmiddag. Menyen i dag var den samme som i går: Pinnekjøtt med Riskrem +sjokoladepudding til dessert. Litt senere var det tid for Pakkeleken. Alle hadde 3 pakker hver. Når alle pakkene var tatt fra bordet var det klar for stjelerunden. Kjetil stilte inn nedtelling på uret på komfyren så var vi i gang. Som vanlig var det noen pakker som "alle" ville ha og som stadig ble stjålet. Tilslutt ringte klokka og alle hadde mer enn 1 pakke. Mye kjekt innhold i pakkene.
Etterpå var det kaker og kaffe. En koselig ettermiddag/kveld. 

Bilder fra Julaften:
   Baijas!

   Jul i stua på Tjelta!

   Pepsi og Ronja venter på nissen!

   Å nissen kom til Tjelta! Pepsi var litt nysgjerrig! 

   Masse gaver som skal deles ut. I tillegg til disse var det 3 store poser med gaver...

    Pepsi og Ronja venter på sin tur til å åpne gave.
   Pepsi åpner gave.

   Ronja åpner gave.

   Baijas fikk ny pute til jul! Å den var god syns han! 

BILDER FRA 1. JULEDAG:

   Pakkene ligger klar til pakkeleken!

   Gunnar, Ingrid, Kjetil og Sven.

   Da er vi klar for pakkeleken! 

Ingen kommentarer: