Pepsi og Ronja

Pepsi og Ronja
Tatt desember 2013

11.4.10

Helgen 9.-11. april 2010.

Fredag startet med en tur til Haugesund for Bertha. Tante Margit i Haugesund døde 1. påskedag så derfor var det begravelse fredag. Bertha kjørte i bilen sammen med en bror og et søskenbarn. Den andre broren med kone kjørte en annen bil. Startet fra Madlamark kl.7.30 og tok ferja fra Mortavika kl.8.30. Var fremme i Haugesund i god tid før begravelsen som var kl.11.00 i Norheim kirke.
En fin sermoni for en flott dame som ble 84 år. Hun døde brått mens hun gjorde klar søndagsmiddag for familien. En dame som alltid var på farten og som alltid ville hjelpe andre. Var nok egentlig godt at hun fikk død på denne måten og ikke ligge syk og lide.
Etterpå var det samling i huset hennes med familien. Det var jo koselig å treffe alle sammen, selv om det godt kunne vært under andre omstendigheter.
Var jo mange av barna til søskenbarna våre der oppe som jeg ikke kjente igjen. Håper å snart ta turen til Haugesund igjen for å treffe dem.
Jeg satt ikke på med bror min tilbake, men tok Hurtigbåten kl.15 fra Haugesund. En flott tur. Var fremme i Stavanger kl. 16.25 og gikk rett fra denne båten og ombord i Hurtigbåten til Jelsa. Den gikk kl.16.45.
Passerte Kjetil og Ronja i seilbåten på veien. Var fremme på Jelsa ca kl.17.45. En tur innom butikken på vei til hytta. Der ordnet jeg til litt og satte på varme. Satte meg på moloen i sola og ventet på Kjetil og Ronja. De kom ca 19.30. Da var Ronja i 100! Hun luktet/hørte meg når de nærmet seg. Hun var kjempeglad når de kom til land og hun fikk komme å hilse på meg.

Helgen ble kjempeflott! Været var nydelig både lørdag og søndag. Sol og fint! Vi koste oss ute hele dagene.
Lørdag var vi ute og fisket litt men det ble ikke napp. Ellers har vi gått turer med Ronja og det ble noen kopper kaffe på trappa og drøs med kjente.
Har også fått på "Sandnes" skilt på seilbåten, vasket den + vasket og lappet ribben (lettbåten) som lakk litt.
Søndag ettermiddag satte vi kursen hjemover med seilbåten. Det hadde vært vindstille hele dagen men da vi skulle gå blåset det opp litt, noe vi selvfølgelig likte. Vi hadde vinden rett i mot men vi gikk opp mot Foldøy til vi fikk vinden litt fra siden og satte kursen mot Ombo. Ved Ombo dabbet vinden av litt igjen og vi gikk litt for motor før vi igjen heiste seil og seilte til Talgje. Der var det igjen så lite vind at vi gikk for motor resten av veien til Hana. En kjempeflott tur med sol hele tiden.
Nå gleder vi oss til vi kan ta turen ut igjen. Det blir kanskje en dag denne uken for vi skal ut med en "fagmann" som skal vise oss hvordan vi seiler med det nye seilet, Genakeren! Gleder oss til det.
Tirsdag skal vi på foredrag om Meterologi og seiling. Skal bli spennende det også!

Her er Kjetil og Ronja på vei inn til Jelsa med "Svanen"!

På vei inn til båtplassen ved moloen. Ronja står helt fremme!

Ribben er vasket og lappet. Nå pumpes den opp igjen.

"Svanen" ved moloen i stålende solskinn.

Hva er det du ser der nede Ronja?

Ronja sitter på trappa og nyter sola!

På tur fikk Ronja plutselig teften av noe...2 døde mus på andre siden av gjerdet! De ville hun gjerne hatt...men hun fikk ikke lov å gå rundt på andre siden av gjerdet for å ta dem...! Æsj!

Ronja på Noresjøen på Idyllen Jelsa! Det røde huset er jo vårt!

For seil hjemover søndag!

Nydelig vær og flott på sjøen!


Ronja storkoser seg!

1 kommentar:

The Hellands sa...

Hei og takk for sist! Det var kjempekoselig. Blomsten står enda fint og dekorerer bordet på terrassen. Kjempekoselig!

Flott båt, rullefokke og rullestorseil. Ikkje rusk! :-) Håbe dokkor får mange fine turer i tiden som kommer! God seilas! Hilde :-)