Pepsi og Ronja

Pepsi og Ronja
Tatt desember 2013

5.1.14

Jelsahelg 3.-5. januar 2014

Så var det endelig Jelsahelg på oss. Vi hadde ikke vært inne siden midten av november så nå var det på tide.
Helgene vi skulle reist har det vært julebord og diverse juleforberedelser men denne helgen reiste vi-
Jeg hadde tidligvakt og Kjetil gikk også tidlig så vi kom inn med bil litt over kl.16.30.
Regnbyger og vind ute men fikk nå "ting og tang" i hus. Ronja og Pepsi var i 100 og syntes det var topp å komme til Jelsa. Pepsi har lært av Ronja... Rett inn og under trappa og bjeffe...for der er "dingsen" vi åpner vannet med ute i veien. Så må de være med ut og bjeffe videre til vannet er åpnet. Rare dyr.
Var en tur på moloen. Pepsi måtte få ut litt energi. Løp og løp, bånn gass, ut på moloen, tilbake igjen, ut igjen, oppå steinene på moloen, ut på uteliggere. Alt var sååå kjekt! Etterpå var det inn  og vi fyrte opp i ovnen og fant noe godt i glasset. Litt senere var det en tur rundt med butikken og de fikk løpe løse stort sett hele turen. Ganske greit, for vi hører biler i god tid før de kommer.
Hadde med oss fenalår med tilbehør som ble kveldsmaten.
Lørdag var det en del sørøstlig vind og ganske så vått men i 12 tiden ble det opphold og det var opphold i flere timer. Ganske greit for da var vi ute. Gikk turer og det er bare så deilig å se hvordan begge hundene koser seg. Springe på stranden, på moloen, på gamlekaien, på markene osv. Løpe etter kongler, måker og ball...sååå kjekt.
Lite andre folk inne denne helgen så stille og rolig på Nordnes. På Jelsa har alle nå fått gatenavn og adressen vår er Nordnes 17. Var på tur rundt på Jelsa og så hva alle gatenavnene var og alle gatenavn var "riktige" etter min mening.
Lørdag kveld var det Tacokveld med godt i glasset og Idrettsgalla på TV.
Søndag var det opphold frem til i 13 tiden og vi var ute på tur på formiddagen. Spesielt Pepsi syns det er såååå kjekt å løpe rundt her. Etter at vi kom inn gikk det en liten stund, så sto hun og hoppet på døra og ville ut. "Hmmm, tenkte jeg, skal du på do?" og vi gikk ut. Å nei da! Den jenta ville ut å løpe mer! Hadde enda mer energi som skulle ut! He he.
Resten av fenalåret til lunch. Etterpå var det "rydde, pakke, vasketid". Ronja vet godt hva vi skal gjøre når vi har pakket og bager står i gangen. Da står hun (og Pepsi har lært og er med) og bjeffer for å gi beskjed: "Nå må dere huske å stenge vannet"!
Dro fra Jelsa i 15.30 tiden. En fin Jelsahelg!

Kveldkos.


                           Pepsi lurer på om det er greit hun sitter her. Tror hun syns det så godt ut det som skjæres opp...Ingen kommentarer: