Pepsi og Ronja

Pepsi og Ronja
Tatt desember 2013

5.5.13

Travle dager men valp også masse kos i Hans og Grete stien.

Nå er det ca 1 uke siden oppdatering her på bloggen men de som følger med på Facebook har nok fått med seg litt oppdateringer.
Tirsdag 30.04 var arbeidsdag for Kjetil så vi sto opp alle ca. kl.6 men tror nok t.o.m Pepsi kunne sovet lengre. Kjetil og Ronja reiste på jobb mens Bertha og Pepsi var hjemme. I dag er Pepsi 9 uker! Pepsi sover mye men er turbo når hun er våken. Da er det lek og biting i alt så da er det greit med leker man har lov til å bite i. Har trent litt klikker, kontakttrening, bordtrening, litt minitur i bånd og "sitte bamse" som hun gjør hele tiden. Ellers er det jo ut på do etter lek, etter å ha sovet, etter mat og ellers når det er en stund siden hun har gjort noe... så det blir noen tur ut i løpet av dagen. Da er det kjempedeilig med inngjerdet hage. MEN når det er dårlig vær og regner er det IKKE så populært å gå ut. Da blir det ofte noen uhell inne MEN det gjelder å følge med.
Pepsi elsker å sove i fanget og hva er vel deiligere enn en sovende valp på fanget?? MEN hun sover også på teppet eller i en av hundesengene.

1. mai var jo fridag og Pepsi sov til ca. 07.45. En fin 1. Mai men vi gikk ikke i 1. Mai tog! Været har vært bedre enn ventet og regnet kom ut på ettermiddagen! Kjetil har vasket huset utvendig (kanskje litt fy en 1.mai, he he) så nå er det klar til maling. Jeg og vofsene har kost oss både ute og inne. Har "gått tur" med begge to "helt" til lekeplassen. Flinke Pepsi å gå i bånd! Har hatt besøk av Kristine Skogen Nylund. Pepsi var litt forsiktig med en gang men godbiter frister og det gikk ikke lenge før de fant tonen. Pepsi fikk også treffe Alma på 10 mnd men hun var skummel syns Pepsi selv om Alma oppførte seg fint. Senere kom foreldrene til Kjetil på besøk (farmor Ingrid Larsen og Beste). Da lå Pepsi i hundesengen og logret. Litt forsiktig med en gang men Beste hadde jo godis. Senere lå hun og sov i fanget hans. Ellers har Ronja og Pepsi lekt mange ganger i dag.

Torsdag var det igjen arbeidsdag for Kjetil (og Ronja) så vi sto opp kl.6. De dro på jobb mens vi to (Bertha og Pepsi) ble hjemme. Dagen har gått med som tidligere, soving, mat, lek, litt trening osv. Pepsi er en glad og rampete hund. Litt skeptisk/forsiktig med fremmende folk men det går seg nok til. Må også få treffe flere snille hunder.
Men altså enda en kjekk fridag med Pepsi! Hatt besøk av niese Stine. Pepsi fikk hilse på henne og hun hadde godbit og lekte med henne så det likte Pepsi. Pepsi fikk også hilse på Baijas men han var skummel syns hun men litt spennende også. Senere tok vi en kjøretur ut til Agilityshop. Før vi kjørte var Pepsi oppi nettet mitt og stjal noen meter med tørky...lille rampen! Etterpå stjal hun Kjetil sin tøffel! Litt piping i bilen men det gikk over. Byttet en sele og Pepsi fikk en ny flott sele.

I butikken var det kjempespennende. Hun fikk gå løs rundt i butikken og her var det mye spennende. Leker og mye som luktet skikkelig godt. Hilste litt forsiktig på andre kunder også. I kveld tok vi alle sammen turen ned i båthavna. Bilturen gikk kjempefint! I båthavna tok Pepsi alt på "strak arm"! Alt var kjempespennende: sjølukt, gå i bånd med ny sele, se båter, mange lyder. Gikk oppi seilbåten og det var heller ikke skummelt i det hele tatt! Bare masse kjekt og spennende å lukte på og smake på (les bite...)! Utforsket både på dekk, cockpit, salong og lugar! Bilturen hjem gikk også kjempefint!

Fredag var det også arbeidsdag for Kjetil. I dag ble også Ronja hjemme. Skikkelig drittvær ute i dag så det ble noen uhell på Pepsi inne. Ville ikke ut. Når jeg likevel tok henne ut sprang hun rett til døren igjen. Ikke kjekt ute når det øser ned og blåser stiv kuling! Æsj! Vi gikk likevel en liten tur. Ronja måtte jo få seg en tur. Pepsi under jakken. Gikk opp i skogen og der var det ok syns Pepsi for der var vi i le av regn og vind. Pepsi hadde på seg et regndekken som var alt for stort selv om jeg hadde fikset litt på det. Da var det godt å komme hjem igjen. Vi har kost oss inne det meste av dagen ellers. Lekt, trent, spist og slappet av. Jeg satt i sofaen med beina på bordet og Pepsi i fanget, Ronja ved siden av tett inntil og med Ipad og surfet på nettet, spilte noen spill og sjekket Facebook. Deilig! Etter middag tok vi oss alle en kjøretur ut til Tropehuset på Braut. Der fikk Pepsi et regndekken som passer nå. Spørs jo hvor lenge det passer men har en plan om å utvide det litt under magen/brystet etter hvert som hun vokser. Når hun har vokst litt til passer det andre jeg har. Må jo ha et regndekken her vi bor med det været! Begge to koser seg i burene i bilen og det er helt stille. Begge var med inn i butikken og Pepsi syns dette også var spennende. Etterpå var vi en liten tur i Sandvedparken der Pepsi fikk oppleve dette også. Heldigvis oppholdsvær da. Gikk bant annet over en trebru som gikk over Storånå og det var ikke skummelt i det hele tatt.
Lørdag sov Pepsi til 08.30. Deilig at hun også kan sove lengre når det er helg! Kjetil og Ronja var en tur i båthavna mens Bertha og Pepsi var hjemme. Dagen gikk som vanlig: Sove, spise, leke, trene. Senere på dagen var Kjetil og Ronja på en god tur rundt Stokkelandsvannet mens Bertha og Pepsi gikk "tur" på lekeplassen. Litt surt vær i dag også syns Pepsi. Senere kom bror til Bertha, Sven på besøk. Pepsi syns han var litt skummel men var nysgjerrig også og måtte bort å hente godbit. God trening. Når Kjetil og Ronja kom hjem var Pepsi kjempeglad! Koste oss inne med lek og kos.
Søndag sov også Pepsi til 08.30. Opphold i dag og senere kom også sola frem. Koste oss ute i hagen først på dagen. Senere tok vi en kjøretur i den andre bilen og det gikk like flott. Tok turen til Hundvåg og til bror til Kjetil, Morten, Elisabeth og "ungene" Anders på 14 og Marthe på 11. Pepsi var igjen litt forsiktig med en gang men ble ganske fort fortrolig, spesielt med Marthe. Her hilste Pepsi på kaninen og på hønene til den andre bror til Kjetil, Gaute. Etterpå gikk vi en tur bort i Antonstraen og Pepsi fikk smake på sjøvann! Kjempekjekt! På veien møtte vi en bokser som Pepsi betraktet på avstand (ca 3-4 meter) og det var helt greit. Kjøreturen hjem gikk like fint. Vel hjemme koste vi oss ute i sola. Ja tenk sol i dag og ganske mildt men en litt irriterende vind som gjør det litt kaldere. Ronja og Pepsi lekte og koste seg. Bror til Kjetil, Gaute var innom en tur og det gikk også ganske greit med Pepsi. Var borte og fikk noe godt. Vi hadde deilig tørrfisk til middag. Peugeot 3008en fikk av de piggfrie vinterdekkene og på med sommerdekk og begge bilene ble vasket. Senere var vi en liten tur her på Lura. En liten runde i boligfelt og i skogen. Pepsi var med og satt på armen og gikk om hverandre. Kjempekjekt!
Alt i alt har det vært noen kjempekjekke dager her med to hunder. Ronja er snill med Pepsi. De leker sammen mange ganger i løpet av dagen. Her er det både Pepsi og Ronja som inviterer til lek. Begge to får mat samtidig. Ronja har fått sin mat delt opp til 4 måltider i stedet for 2. Mat er det eneste vi føler vi må passe på i forhold til Ronja som har vært "enebarn" i 8 år. Vi følger selvfølgelig med på dem når de leker men vi ser at Ronja er tydelig i språket sitt. Når Pepsi hopper rundt og herjer som verst er det nok at Ronja gjesper eller snur siden til så slutter Pepsi, i hvertfall for en liten stund, he he! Vi ser også at både Pepsi og Ronja setter pris på hverandre og liker at "flokken" er samlet.

Koser seg med en av favorittlekene.

Frynsene på teppet er kjekke å bite i...

...å hale å dra i...

Begynner å bli litt trøtt!

Kos hos Beste!
 
Pepsi og Ugla (fra Ikea), en annen favorittleke!

Hva pønsker du på Pepsi?

Titt tei!

Her får ugla gjennomgå.

Noe som lukter godt!

Hva ser du?

Pepsi og Ronja.
 
Slik kan det se ut om en valp får fatt i Tørky...!
 

På vei ut på moloen i Nyhavn på Hana.

Pepsi hoppet opp på steinene.

Hva er det våte der??

På dekk om bord i Svanen!

Pepsi og Ronja.

Ronja sjekker hva Kjetil gjør mens Pepsi smaker på matten!

Pepsi sjekker cockpit!

Stilig! Leker her også!

Pepsi syns det var mye spennende her.

Sånn! Der kunne jeg også posere sier Pepsi.

Redningsvest må alle ha!

Må bare se hva som er utenfor her!

Så må giren sjekkes!

Dusjen bak sjekkes!

Så må lugaren sjekkes!

Her var det kult!


Er det noe under dyna?

I sofaen i salongen.
 
Fredag og dritt vær! Da må vi finne på noe inne! Tomme doruller var kjempekjekt!

Hva er det oppi eska?

Joho, enda en dorull!

Disse var superkjekke!

Tygg tygg!

Å Ronja slapper av og poserer for fotografen!

Skal du ta bilde nå igjen??

Klar bane??

Kom vi stikker!

Nye dekken!

Deilig på teppe med fyr i ovnen!
 
Fine Ronja.

Joho! Her komme eg!

Full firsprang!

Eg komme!

Her komme me begge to!

Skjønna jentå!

He he, for en stilling!


Tygger på noe...?

Hva har du i munnen Pepsi?

Eg komme Ronja!

Denne ugla er kjempekjekk altså!

Ekorn?? Nei det var jo Pepsi!

Lek.

Lek!

Lek.

Lek.

Lek.

Lek.

Lek.

Lek!

Lek.

Lek.

Bånn gass!

På Hundvåg. Hva i alle dager er det??

Å for en rar lyd!

Marthe og Pepsi!

Marthe og Pepsi leker.

Pepsi koser med Marthe.

På Antonstranden.

Spennende lukter.

Hva er dette?

Det beveger seg jo!


Må smake på dette tror jeg.

Hmmm...rar smak!

Var litt vått...

Må sjekke andre ting også.

Måtte ned en gang til.

Lurer på om denne jenta kommer til å bade i løpet av sommeren?
 
 








 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 


 
 

2 kommentarer:

Tone sa...

Så kjekk blogg Bertha! Kjenner. Igjen de der valpestrekene...bitingen og lekingen... Heldige dere som har en valp som sover til 8.30.... Her er det oftest opp i 6 tiden... ;-)

Anne-Liss sa...

Mange herlige bilder av småen. Jammen er det mye rart og spennende for en liten valp å oppleve.
Ronja ser ut som hun storkoser seg med den lille og så ser det ut til at hun begynner å bli litt grå ?