Pepsi og Ronja

Pepsi og Ronja
Tatt desember 2013

31.1.11

Jelsahelg 28.-30. januar 2011

Denne helgen tok vi oss nok en tur til Jelsa. Vår Jelsahelg så da reiser vi så sant det ikke er noe annen på gang. Vi tok også denne gang Hurtigbåten inn. Her må vi alltid passe på å bestille plass i god tid for fredag kl. 16.45 fra Stavanger pleier det å være fullt. Bertha og Ronja sitter bak (Ronja roer seg best på Bertha sitt fang) med bagasje, do- og kioskkø og andre hunder. Ronja roer seg raskt og ligger og sover på fanget. Hadde godt reiseselskap og snakket med ei som hadde en hvit Dvergschnautzer så turen inn til Jelsa gikk fort. Utenom var det en annen Dvergschnautzer og en Portugisisk Vannhund på båten.
Ankom Jelsa noenlunde i rute og da er det "bånn gass" opp til butikken før de stenger. Men det er ikke så farlig...Jane holder oppe til båten har kommet og folk har handlet! God service det Jane!
På Jelsa snødde det hele kvelden og et hvitt lag la seg på bakken.
Ronja fikk snust seg fra ferjekaien, via butikken og til Noresjøen. Når vi kommer til Jelsa er Ronja helt i hundre. Det første hun gjør når hun kommer inn er rett bort til "Åpne vannet-verktøyet"! Der står hun og bjeffer. Så er hun med Kjetil ut i veien, åpner kummen og åpner vannet! Hun må liksom gi beskjed til oss at: "Nå må dokker huske å åpne vannet!" Etterpå er det en tur ut på moloen.
Fredagen ellers blir kveldsmat og tv-kos.
Lørdag morgen på tissetur var det surt vær! Regn og vind men heldigvis ble det ikke mye regn og utpå formiddagen kom sola. Vinden var "av og på" og skiftende. Av og til blåste det og av og til var det stille.
Vi koste oss ute mye av dagen og Bertha tok mange bilder. Det ble også kaffe på trappa i sola. Ronja koste seg på kongleplassene.
Den ene kongleplassen der de hadde hugget ned Ronja sitt kongletre var det en del kongler som lå på marka så det syntes jo Ronja var supert. Nå ligger det noen samlet sammen til neste gang...
I kveldingen var Ronja og Bertha en tur for å se etter Rådyr/Hjort men så ikke noe.
Lørdagskveld med MGP og god mat og drikke.
Søndag var det overskyet med litt solglimt og helt vindstille. Ute mye av denne dagen også med kaffe på trappa, turer rundt omkring på Jelsa og Bertha som tok bilder.
Så var det tid for å rydde og vaske etter oss og når Ronja skjønner at nå skal vi snart reise begynner hun igjen: Rett bort til "Åpne vannet-verktøyet"! Der står hun og bjeffer. Så er hun med Kjetil ut i veien, åpner kummen og Stenger vannet! Hun må liksom gi beskjed til oss at: "Nå må dokker huske å stenge vannet!"
Dette er fast prosedyre når vi kommer inn og når vi skal hjem! Flott med ei som minner oss om at vi må åpne/stenge vannet.
Hurtigbåten hjem skal gå fra Jelsa kl. 15.05 men pleier alltid bli forsinket. Her passer vi alltid på å bestille plass. Ganske så fullt her også og denne gang var det Vannhunden og Dvergschnautzeren fra turen inn + en Rotweiler utenom oss. Men Ronja slapper av uansett!
Nok en fin Jelsatur. Det blir nok Hurtigbåt frem og tilbake til Jelsa noen helger til før vi begynner å bruke seilbåten inn i månedskifte april/mai.
Snø på Jelsa fredag kveld.


Is i havna.

Kongletreet! Kjetil finner kongler og Ronja er klar!

Ronja i farta.

Den konglå tar eg!

Der tok eg deg kongla!

Is på stranden! Litt kaldt for å bade...

Blir denne restaurert i år???

Sjøhuset på Bjegsted.

Jelsa kirke.

Opps! En gjerdestolpe i veien...eller skulle bilde være slik?

En kjøttmeis på nausttaket.

Krabbebøtta står klar til våren og sommeren. Da blir de samme krabbene fanget og sluppet uti igjen dag etter dag.

Klunghaug.

Maritimt miljø.

Jelsanaustet.


"Sitjå" på Krossen.

En sjøfugl...vet ikke helt hvilken type.

Is i båthavna.Konglefanger Ronja i farta igjen.

Eksperimentering med bleder og lukker: f. 22 og 1/320 sek

Eksperimentering med bleder og lukker: f. 5,6 og 1/4000 sek

Eksperimentering med bleder og lukker: f. 20og 1/1600 sek
Eksperimentering med bleder og lukker: f. 7,1 og 1/200 sek

Eksperimentering med bleder og lukker: f. 16 og 1/800 sek

Eksperimentering med bleder og lukker: f. 22 og 1/200 sek

Eksperimentering med bleder og lukker: f. 16 og 1/1000 sek

Eg slappe av!

Tar du bilde IGJEN!

Sola har gått ned.

Smedahuset sett fra Klunghaug.

Klunghaug.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bertha og Kjetil
Kjekt å se kossen dåk opplever Jelsa :) Takk for du setter pris på meg :) Det e virkelig helg når dåkke kommer innover :)Lørdager på butikken er ofte intensive og korte. Men denne helga var spesiell kjekk når dåkke kom og det var så mange andre kjekke hyttefolk og. Som eg ikke hadde prata me på Lenge......Kose dag på jobb :)

Kristine sa...

Sååååå masse flotte bilder! Du e kjempeflinke :). Kjempekjekt å se så masse bilder fra Jelsa. Flotte plass dokker har. Blogg oftere :)

Anne-Liss sa...

Kjempeflotte bilder, du har øye for motiver :o) Kjekt å prøve seg litt frem med blender og lukker.

Monica sa...

Kjempemasse flotte bilder!
Jelsa ser ut som en herlig plass.