Pepsi og Ronja

Pepsi og Ronja
Tatt desember 2013

16.10.10

Høsthelg på Jelsa.

Vi reiste inn til Jelsa fredag 15. oktober. Vi tok hurtigbåten inn. Den gikk kl. 16.45 fra Stavanger og var på Jelsa ca 17.45. Som vanlig ble hunder henvist til en klappestol i gangen. Bertha satt her med Ronja mens Kjetil fant seg en plass inne. 2 andre hunder på båten men det gikk helt fint. Ble en del "hundeprat" med den ene hunde-eieren. Hun drev oppdrett av Dvergschnautzer.
Det blir hurtigbåt inn til Jelsa i helgene nå fremover. Det blir tidligere og tidligere mørkt og selv om vi har en båt med alt teknisk utstyr til å gå i mørke og dårlig sikt og vi også vet hvordan vi navigerer i mørke/dårlig sikt så er det kjekkest å gå i dagslys. Det tar tross alt noen timer med en seilbåt fra Sandnes til Jelsa.
Fredag kveld var vi ute med "krabbe/hummer fangst redskap" men der var det ikke mye. 3 krabber men lite og ingenting i dem.
Lørdagen var det lovet fint vær...men det stemte ikke. Var sol når vi sto opp men det skyet fort til og det har også vært noen regnbyger.
Vi har likevel vært ute og ruslet turer, satt ut "krabbe/hummer fangst redskap" igjen og kost oss inne. Er jo litt greit å ha med pc med mobilt bredbånd.
Lørdag kveld var det stjerneklart og nå kl. 22.45 er det 1,5 grader ute. Merker godt at det er høst. Tidligere mørkt, høstfarger, mye blader på bakken, "småkaldt"...
Nå får vi se hva fangsten blir søndag. Krabbe? Hummer?

På tur på moloen. Hva er det du ser Ronja?

Høst! Noresjøen i bakgrunnen.

Stranden på Noresjøen. Her yrer det av liv en fin sommerdag.

Høst på Noresjøen.

På vei mot Prestegarden på Jelsa.

Ronja på konglejakt inni mellom alle høstbladene.

Ronja har inntatt hvileposisjon i sofaen på Jelsa.

Noresjøen sett fra baksiden v/Krossen.1 kommentar:

Kristine sa...

Kjekt å lesa om dokker og fine bilder fra Jelsa :)